Tropi kebanggaan penyokong PAS Kelantan, Saudara Aziz Desa memperlihatkan keratan sms Exco PAS Kelantan yang juga Pesuruhjaya 2 PAS Kelantan, Husam Musa di facebooknya.

Aziz ternyata kecewa apabila Husam menghantar sms yang antara lain menuduh Aziz memperdaya Tan Sri Sanusi Junid dan juga berkata tidak sopan tentang Tan Sri Sanusi Junid.

Desas-desus mengatakan Aziz amat kecewa dengan Kerajaan PAS Kelantan yang begitu banyak hutang tertunggak bagi penggunaan Kelantan Trade Centre yang mana Aziz dilantik untuk mengendalikannya.

Perang Aziz dan Husam tentu tidak akan reda dengan segera. Husam seorang yang pendendam dan ‘bongoh’ kata orang Kelantan bahkan seorang yang bangga dengan kesamsengannya. Husam sendiri pernah menceritakan kepada saya bagaimana dia menyerang seorang rakan kongsi Nik Abduh di Hotel Perdana sewaktu Husam masih Setiausaha Politik Menteri Besar Kelantan. Husam
mengaku mencakar muka lelaki tersebut yang kini merupakan orang kanan UMNO Bachok.

Husam juga diceritakan pernah memulas tangan Mohamed Sabu sehingga terpaksa mencari tukang urut kerana Mat Sabu didakwa berkata ‘huduh’ terhadap ayahnya.

Apapun pertelingkahan antara Aziz dan Husam, harap dapat diselesaikan secara Islam. Aziz juga perlu menggesa Kerajaan PAS Kelantan menyelesaikan hutangnya secara Islam termasuklah hutang-hutang kepada Kerajaan Persekutuan seperti carta dibawah. Aziz juga perlu banyak ingatkan pimpinan PAS Kelantan ‘Cermin-cerminkan diri anda!”.