dan janji dilaksana.

Mengapa harus berjanji kalau sekadar menanam tebu dipinggir bibir. Terima kasih kepada YAB Perdana Menteri Malaysia yang sudah membuat keputusan untuk tidak mengurangkan subsidi Petrol RON 95, Diesel dan LPG. Saya bersyukur mengenangkan nasib rakyat Malaysia yang bakal terjejas kualiti hidup mereka sekiranya harga bahan bakar itu naik akibat tindakan kerajaan mengurangkan subsidinya.

Walaupun ianya bersifat sementara dan ada pihak akan berkata, ianya membuktikan PRU13 sudah benar-benar hampir, tetapi ia sudah cukup untuk kita menarik nafas lega sambil memikirkan bagaimana untuk kita menyediakan diri dan isi rumah kita berdepan dengan kenaikan yang tidak dapat dielakkan sekiranya harga minyak mentah dunia terus meningkat.

Di dalam tempoh ini juga, diharapkan Kerajaan Malaysia dapat bersikap telus dan mengumumkan keadaan sebenar rejim subsidi bahan bakar di Malaysia. Kerajaan yang mendahulukan rakyat harus sedar, rakyat bukan bodoh dan boleh disogok dengan apa sahaja maklumat yang dinginkan oleh pemerintah. Zaman tersebut sudah berubah.

Kerajaan yang mendahulukan rakyat juga harus sedar, sebuah kerajaan bukanlah sebuah syarikat korporat.

Keratan akhbar ini hanya hiasan

Apa guna berjanji kalau ia membuat rakyat sentiasa curiga bahawa janji itu akan dimungkiri.