Petikan berita portal Malaysiakini bertarikh 10 Mei 2011 melaporkan bahawa pemandu Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail, Presiden Parti Keadilan Rakyat membuat laporan polis berhubung kait dengan kemalangan jalanraya pada 19 April 2011 yang lalu.

Di dalam laporan itu, Abdullah Sani Said tidak menyebut sama ada beliau diliwat oleh suami Wan Azizah atau tidak tetapi mendakwa terdapat unsur sabotaj pada kereta Mercedes Benz S350 yang dipandunya dengan Wan Azizah dan Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor sebagai penumpangnya.

Sebagai rakyat Malaysia, saya amat berharap pihak Polis segera menyita kereta Mercedes tersebut dan dibuat siasatan rapi ke atas kereta itu dan jika perlu, pakar-pakar dari Jerman dan Amerika Syarikat hendaklah dipanggil bagi memastikan siasatan dibuat secara profesional dan semua aspek disiasat dengan rapi. Pakar dari PROTON juga bolehlah diajak turut serta supaya mereka dapat melihat dengan lebih dekat teknologi cermin pintu otomatik Mercedes yang tidak bermasalah seperti PROTON.

Sekiranya siasatan itu mendapati ada unsur-unsur sabotaj, maka satu Suruhanjaya Siasatan DiRaja hendaklah ditubuhkan. Sementara itu demi keselamatan Wan Azizah dan keluarganya, saya gesa Menteri Luar Malaysia segera menghubungi Duta Turki Ke Malaysia memohon disiapkan tempat penginapan sementara kepada keluarga berkenaan kerana rakyat Malaysia amat prihatinkan keselamatan mereka.

NGO Hak Asasi Wanita terkemuka di seluruh dunia juga hendaklah menghantar penyiasat mereka untuk menyiasat sekiranya terdapat masalah domestik dalam rumahtangga Wan Azizah yang memungkinkan ancaman ke atas nyawa Wan Azizah berpunca daripadanya.

Memandangkan Parti Keadilan Rakyat terkenal dengan taktik kotor dan suka mengamalkan taktik melukai diri sendiri demi menagih simpati, World Health Organisation (WHO) digesa segera menghantar sekumpulan pakar psikiatri bagi membuat diagnosis terhadap mereka yang terdekat dengan Wan Azizah.

Sementara menantikan kemungkinan ini semua berlaku, kita sebagai rakyat Malaysia hanya mampu menyaksikan video dibawah sambil  bersama-sama melihat elemen-elemen penting yang tersembunyi disebalik bait-bait yang dilagukan. Selain itu berdoalah kita agar keselamatan Wan Azizah terjamin. Hanya Wan Azizah sahaja saksi penting yang dapat menyelesaikan pelbagai kemelut termasuk isu jam OMEGA yang belum muncul-muncul dan isu siapakah pelakon dalam rakaman video sensasi masakini.

Selamatkan Wan Azizah!